WSET® Level 2 Award in Wines & Spirits Online

Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en de belangrijkste regio´s waar deze rassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen. Daarnaast wordt een algemeen overzicht verstrekt van de meest essentiële soorten distillaten en likeuren. 


Voor wie?
- Liefhebbers die meer over wijn en gedistilleerde dranken willen ontdekken. 
- Mensen werkzaam in de drank en horeca die een grondige kennis van wijnen en sterke dranken willen verwerven om zich zo professioneel te ontwikkelen. 

Wat leer je?
- hoe wijn gemaakt wordt
- welke factoren de wijnstijl beïnvloeden
- wat de voornaamste witte en blauwe druivenvariëteiten en hun eigen eigenschappen zijn
- wat de belangrijkste wijnregio´s van de wereld zijn waarin deze druivenrassen groeien
- hoe mousserende, zoete en versterkte wijnen gemaakt worden
- etiketterminologie begrijpen
- de basisprincipes van het combineren van wijn en spijs
- wat de voornaamste soorten distillaten en likeuren zijn en hoe deze gemaakt worden
- hoe je wijn omschrijft aan de hand van de systematische proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting) van WSET® Level 2

Kosten
€ 425 (incl. 21% BTW)
Inbegrepen:
- online begeleide studie van 5 weken
- WSET® studiemateriaal, bestaande uit een theorieboek en een werkboek, inclusief verzending binnen Nederland (voor verzending naar het buitenland wordt € 15,50 in rekening gebracht)
- eenmalige deelname aan het WSET® Level 2 examen

Taal
De online cursus en begeleiding zijn in het Engels. Het studiemateriaal en examen zijn echter ook in het Nederlands aan te vragen tegen een meerprijs van €30 (incl 21% BTW). Keuze voor Nederlands graag vermelden in het vak ´opmerkingen´ op het moment van inschrijven. 

Duur
5 weken online studie + 1 uur examen. 
Je wordt geadviseerd 6 uur per week aan de studie te besteden. 

Examen
Het examen bestaat uit 50 multiple choice vragen. Een minimum score van 55% is vereist om te slagen. 
Let op: het examen vindt niet online, maar op locatie plaats. Zie hieronder voor eerstvolgende examendatum en -locatie. 

Mogelijke startdata
11 augustus 2018
1 september 2018
29 september 2018
20 oktober 2018

Geef gewenste startdatum aan bij inschrijving in het vak ´opmerkingen´. 

De online cursus start maandelijks. Informeer hier als je op een later moment wil starten dan bovengenoemde data.

Het eerstvolgende examen vindt plaats op maandag 5 november 2018 om 10uur in Eindhoven.

Registratie cursus
Inschrijving en betaling voor de cursus dienen uiterijk 3 weken voor de startdatum bij Little Big Wines binnen te zijn. 

Registratie examen
Inschrijving voor het examen dient uiterlijk 3 weken voor de examendatum te geschieden. Het examen wordt enkele malen per jaar aangeboden. 

Vereisten
Toegang tot een computer/tablet met:
- Internet toegang
- Internet Explorer 9, Firefox 25.0, Safari 6, Chrome 30.0 of andere geschikte HTML5 geschikte webbrowser met Javascript en ingeschakelde cookies. 
- Adobe Reader XI 


This course offers a core understanding of wine. It explores the major grape varieties and important wine regions in which they are grown. You’ll learn about the styles of wines produced from these grapes as well as key classifications and labelling terminology. A basic overview of the key categories of spirits and liqueurs will also be provided.


For whom?
- Wine and spirit enthusiasts wanting to discover more about these drinks.
- For the beginning and intermediate wine professional seeking guidance.

What will you learn?
- how wine is made
- what factors influence wine style
- the key white and black grape varieties and their characteristics
- the important wine-producing regions of the world in which these grapes are grown
- the production of sparkling, sweet, and fortified wines
- Label terminology
- Food and wine pairing principles
- The principal categories of spirits and liqueurs, and how they are made
- How to describe wine using the WSET® Level 2 Systematic Approach to Tasting (SAT).

Cost
€ 415 (incl. 21% BTW, € 425 as of August 2018)
Including:
- 5 week online guided study
- WSET® study materiaal: theory book and textbook, including postage within the Netherlands (cost for shipping abroad is € 15,50).
- a one-off participation in the WSET® Level 2 exam.

Language
The online course and guidance are in English. However the study material and exam can be ordered in Dutch as well (at an extra cost of € 30 incl 21% BTW). Please mention your preferred language upon subscription in the remarks field.

Duration
5 week online guided study + 1hour examination.
You are advised to schedule a minimum of 6 hours for your study each week.

Exam
Assessment is by a closed-book exam of 50 multiple-choice questions. A total mark of 55% or more is required to receive the WSET level 2 Award in Wines and Spirits certificate and lapel pin.
Please note that the exam needs to be sat in person. See below for next exam date and location.

Possible start dates
July 7th 2018
August 11th 2018
September 1st 2018

Please mention the preferred start date in the remarks field upon subscription.

The online course starts monthly. Click here to enquire about later start dates.

The next exam will take place on the 5th of November at 10am in Eindhoven.

Course registration
Course registration and payment need to be received by Little Big Wines at least three weeks before the start date.

Exam registration
Exam registration needs to be done at least three weeks before the exam date. The exam is offered several times a year.

System requirements
Access to a computer (recommended) and/or HTML 5 compatible mobile or tablet with the following minimum:
- Internet access
- Internet Explorer 9, Firefox 25.0, Safari 6, Chrome 30.0 or other HTML5 compatible web browser with Javascript and cookies enabled.
- Adobe Reader XI or equivalent

Inschrijving/Registration WSET® Level 2 Online

captcha