WSET® Level 2 Award in Wijn en Gedistilleerd Middelburg

Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en de belangrijkste regio´s waar deze rassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen. Daarnaast wordt een algemeen overzicht verstrekt van de meest essentiële soorten distillaten en likeuren.


Voor wie?
- Liefhebbers die meer over wijn en gedistilleerde dranken willen ontdekken.
- Mensen werkzaam in de drank en horeca die een grondige kennis van wijnen en sterke dranken willen verwerven om zich zo professioneel te ontwikkelen.

Wat leer je?
- hoe wijn gemaakt wordt
- welke factoren de wijnstijl beïnvloeden
- wat de voornaamste witte en blauwe druivenvariëteiten en hun eigen eigenschappen zijn
- wat de belangrijkste wijnregio´s van de wereld zijn waarin deze druivenrassen groeien
- hoe mousserende, zoete en versterkte wijnen gemaakt worden
- etiketterminologie begrijpen
- de basisprincipes van het combineren van wijn en spijs
- wat de voornaamste soorten distillaten en likeuren zijn en hoe deze gemaakt worden
- hoe je wijn omschrijft aan de hand van de systematische proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting) van WSET® Level 2

Kosten
€ 560 (incl. 21% BTW)
Inbegrepen:
- eenmalige deelname aan alle lessen
- WSET® studiemateriaal, bestaande uit een theorieboek en een werkboek
- een set van 6 proefglazen
- de in de les te proeven wijnen en eenmalige deelname aan het WSET® Level 2 examen

Data en locatie
Maandagen
29 januari 2018
5, 12 en 26 februari 2018
5, 12, 19 en 26 maart 2018

Van 19u30 tot 22u00 bij Restaurant de Gouden Bock aan het Damplein 17 te Middelburg.

Examendatum is 9 april 2018.

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Wijnspeciaalzaak 12% of meer.


Inschrijven WSET® Level 2 Middelburg