WSET® Level 2 Award in Wijn en Gedistilleerd DAGCURSUS

Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en de belangrijkste regio´s waar deze rassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen. Daarnaast wordt een algemeen overzicht verstrekt van de meest essentiële soorten distillaten en likeuren.


Voor wie?
- Liefhebbers die meer over wijn en gedistilleerde dranken willen ontdekken.
- Mensen werkzaam in de drank en horeca die een grondige kennis van wijnen en sterke dranken willen verwerven om zich zo professioneel te ontwikkelen.

Wat leer je?
- hoe wijn gemaakt wordt
- welke factoren de wijnstijl beïnvloeden
- wat de voornaamste witte en blauwe druivenvariëteiten en hun eigen eigenschappen zijn
- wat de belangrijkste wijnregio´s van de wereld zijn waarin deze druivenrassen groeien
- hoe mousserende, zoete en versterkte wijnen gemaakt worden
- etiketterminologie begrijpen
- de basisprincipes van het combineren van wijn en spijs
- wat de voornaamste soorten distillaten en likeuren zijn en hoe deze gemaakt worden
- hoe je wijn omschrijft aan de hand van de systematische proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting) van WSET® Level 2

Kosten
€ 560 (incl. 21% BTW)
Inbegrepen:
- eenmalige deelname aan alle lessen
- WSET® studiemateriaal, bestaande uit een theorieboek en een werkboek
- een set van 6 proefglazen
- de in de les te proeven wijnen en eenmalige deelname aan het WSET® Level 2 examen

Data en locatie

Maandagen
22 januari 2018
5 februari 2018
19 februari 2018

Van 10u00 tot 17u00 bij Dé Plek aan de Noord Brabantlaan 303 te Eindhoven. 

Het examen vindt plaats op maandag 12 maart 2018 om 10u00.

Klik hier voor de WSET® Level 2 studiehandleiding. 

Inschrijven WSET® Level 2 Eindhoven