WSET Online

WSET® Online cursussen zijn ideaal voor degenen die in eigen tijd willen studeren. Little Big Wines biedt Level 2 en 3 online aan.

De online cursussen volgen dezelfde syllabus en leerresultaten als de klassikale cursussen. Alleen dien je voor de online cursussen de proefwijnen zelf aan te schaffen.

De cursus volgt een wekelijkse structuur van individuele en groepsopdrachten, maar je bent vrij om in te loggen wanneer je wilt en alvast vooruit te werken of juist afgelopen opdrachten in te halen. Regelmatig inloggen en deelnemen aan de online activiteiten is essentieel voor deze studiemethode.

Je wordt online begeleid door een WSET docent, die gedurende de cursus beschikbaar is voor het beantwoorden van al je vragen. Alle online communicatie verloopt in het Engels.

De activiteiten bestaan oa uit proefopdrachten en multiple choice feedback tests, en zijn zowel individueel als in groepsverband (met je medestudenten).

Houd er wel rekening mee dat het examen persoonlijk afgelegd dient te worden bij Little Big Wines. Dit is online niet mogelijk.

WSET® Level 2 Award in Wines & Spirits bestaat uit 5 weken online studie + 1 uur examen.
Er wordt geadviseerd 6 uur studie per week te besteden aan de online activiteiten en het lezen van de relevante hoofdstukken uit het tekstboek om alle lesstof goed tot je te nemen. 

WSET® Level 3 Award in Wines bestaat uit 9 weken online studie + 2,5 uur examen.
Reken op gemiddeld 10 uur studie per week voor de online activiteiten en het lezen van de relevante hoofdstukken uit het tekstboek.
Daarnaast kun je een klassikale les bijwonen voor het oefenen van de proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting). 

Zie hieronder de details van de cursussen en wanneer de volgende cursussen worden aangeboden. 

Klik hier voor meer informatie over de WSET® klassikale cursussen. 

WSET® Level 2 Award in Wijn en Gedistilleerd/Award in Wines & Spirits Online

Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en de belangrijkste regio´s waar deze rassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen.
Lees meer

WSET® Level 3 Award in Wijn/Award in Wines Online

Deze cursus biedt een verdere verdieping in de wereld van wijn voor de gevorderde wijnkenner en –liefhebber. Alle belangrijke aspecten van wijnbouw en wijnregio's worden in detail ontleed. Daarbij is er speciaal aandacht voor terroir, het werk in de wijngaard, het vinificatieproces en de persoon achter de wijn.
Lees meer