WSET Courses

Little Big Wines is erkend opleider van de Wine & Spirit Education Trust (WSET). De WSET® is internationaal gezien de grootste en voornaamste wijnopleider ter wereld. In meer dan 70 landen worden opleidingen op allerlei niveau´s aangeboden. De diploma´s worden wereldwijd erkend en hebben hoog aanzien.

De cursussen zijn ontwikkeld voor zowel de enthousiaste wijnconsument en – liefhebber, als degenen die zich professioneel met wijn bezighouden.

WSET® heeft de wijnopleiding opgesplitst in 4 verschillende niveau´s. Little Big Wines biedt Level 2 en 3 aan, zowel klassikaal als online.

WSET® Level 2 Award in Wijn en Gedistilleerd is een uitgebreide basiscursus. Je leert de belangrijkst wijnbegrippen, regio´s en druivenrassen kennen. Een belangrijk onderdeel van de lessen bestaat uit het goed leren proeven van wijn.

Bij WSET® Level 3 Award in Wijn vindt een verdere verdieping plaats. Er wordt dieper ingegaan op de factoren die een wijnstijl beïnvloeden, zoals klimaat, wijnbouw en wijnmaaktechnieken. Daarnaast worden er meer druivenrassen en wijnregio´s behandeld en wordt er nog uitgebreider geproefd.

WSET® Level 4, Diploma Course, wordt in de Benelux aangeboden door WineWise. Dit is de voorgeschreven vooropleiding voor de prestigieuze studie tot Master of Wine, wereldwijd gezien als de hoogst haalbare titel op het gebied van wijnkennis.

Zie hieronder de details van de cursussen en waar en wanneer de volgende cursussen worden aangeboden.

Klik hier voor meer informatie over de WSET® Online cursussen.

WSET® Level 2 Award in Wijn en Gedistilleerd ´s-HERTOGENBOSCH

Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en de belangrijkste regio´s waar deze rassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen.
Lees meer