The workshops

Weten wat je lekker vindt is één ding, maar het wordt pas echt interessant als je ook weet waarom. Het drinken van wijn wordt zoveel leuker wanneer je net dat beetje meer weet. Zoals druivenrassen van elkaar leren onderscheiden. De herkomst van de wijn kunnen herleiden. Of diverse wijnmaaktechnieken kunnen herkennen in geur en smaak.

Als professioneel wijnliefhebber maak ik je wegwijs in wijnland en leer ik je de kneepjes van het wijnproeven.

Van het leren lezen van de wijnkaart tot het ontdekken van onbekende druivenrassen. En van het verdiepen in een wijnregio tot kwaliteit leren herkennen. Hele uiteenlopende thema´s komen aan bod.

Maar wees gewaarschuwd! Eenmaal verknocht aan wijn, is er geen weg meer terug.

Alle geplande workshops zijn terug te vinden in de agenda.

Little Big Wines is bovendien erkend opleider van de Wine & Spirit Education Trust (WSET). De WSET® is internationaal gezien de grootste en voornaamste wijnopleider ter wereld. In meer dan 70 landen worden opleidingen op allerlei niveau´s aangeboden. De diploma´s worden wereldwijd erkend en hebben hoog aanzien.

De cursussen zijn ontwikkeld voor zowel de enthousiaste wijnconsument en – liefhebber, als degenen die zich professioneel met wijn bezighouden.

Zie hieronder waar en wanneer de volgende cursus wordt aangeboden.

WSET® Level 2 Award in Wijn en Gedistilleerd ´s-Hertogenbosch

Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en de belangrijkste regio´s waar deze rassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen.
Lees meer

WSET® Level 3 Award in Wijn ´s-Hertogenbosch

Deze cursus biedt een verdere verdieping in de wereld van wijn voor de gevorderde wijnkenner en –liefhebber. Alle belangrijke aspecten van wijnbouw en wijnregio's worden in detail ontleed. Daarbij is er speciaal aandacht voor terroir, het werk in de wijngaard, het vinificatieproces en de persoon achter de wijn.
Lees meer